sobota, 19. maj 2012

32. maraton treh src- Radenci 2012

Zgodnje vstajanje ob 5:00. Romana je navajena, to je njen timing za v službo, jaz ponavadi uro kasneje, ampak: če pomisliš, kako je bilo to prej, ko še ni bilo AC...potem bi vstala sredi noči samo zato, da bi bila pravočasno v Radencih. Ob petih je sedaj že dan.

Tek
Romana se sedaj (v hecu) pritožuje, da sem jo peljal na izlet v Radence, nato pa enostavno pobegnil za dobre tri ure (catch me if you can)...pravzaprav ni daleč od resnice...
Na pot smo se podali ob 9:30, letos prvič rezultate krojijo neto časi, zato raje ne štartam med ali tik za najhitrejšimi, ker po treh nastopih v Radencih že vem, da to ne bi prineslo nič dobrega (prehiter začetek...). Je pa res, da po treh nastopih v Radencih še nisem odkril formule, kako se lotiti prekmurskih ravnic. Tokrat sem se odločil za počasnejši prvi krog in mislim, da sem se pravilno odločil. Maratona treh src ne moreš teči na čas! Glede tega smo bili med debato po teku skoraj enotni in mislim, da današnji temu samo pritrjuje.
Torej...tekel sem svoj tek, sredi množice, a v glavnem sam, ne da bi kogarkoli lovil ali tekel za kom, ki me je prehitel. Edino z TF mitjas-om sva bila lep čas v prvem krogu skupaj, malo sva debatirala in tu se je porajalo vprašanje: kje na daljši progi dobimo dodatne metre? (tiste, ki mrknejo na obratu). Eto, trikrat sem že prej tekel v Radencih, pa sem imel dovolj problemov s samim sabo in svojim tekom in tega res nisem nikoli razmišljal. Mitja mi postavi vprašanje, jaz pojma nimam (vprašaj me kaj lažjega)...ampak danes sem s svojo taktiko tekel toliko lahkotneje, da sem si v drugem krogu zadevo ogledal na terenu in imam odgovor! Prav tisto dodatno "šlingo" na cesti med Radenci in Mursko soboto v križišču, kjer pritečemo iz Gradišča, v drugem krogu podaljšajo (oznake na cesti, zavoj prestavljen za cca 100 m). ( Spet nekaj vem.)


Zadovoljen z nastopom?
Včasih sem že rekel: seveda zadovoljen, saj moram bit, ali mi navsezadnje kaj drugega preostane!
In danes lahko zelo iskreno rečem, da sem zadovoljen s svojim tekom, posebno še, če ga primerjam s prejšnimi radenskimi nastopi ali če ga skušam umestiti v okvir mojih tekaških nastopov zadnjih par let. Glava! Zadovoljen s tekom, kaj pa rezultat? Sedaj imam štiri zelo različna čase na isti progi. Ljudje vedno radi primerjamo in v primerjavi z LM so slabši (res je proga bolj ravninska, a so ostale razmere običajno težje): 3:15, 3:12, 3:02, 3:06:40 ...tale današnji je drugi najboljši, a predzadnji izpred dveh let (najboljši) je bil dosežek malce boljših tekaških pogojev. Happy!

Naprej
Nekateri še rajajo na Kingstone. Tu sem out, od te muzike bežim, ni za moja ušesa.  Kapelski vrh premore nekaj dobrih vinogradnikov in gorenjc se itak vsako leto ustavi tudi tam, da si naredi zalogo. Pri Rokovnjaču na Lukovici moram pohvaliti zrezke z gorgonzolo...
Lepo je iti na izlet, a še lepše se je vrniti domov. Postajamo zapečkarji?

Dodatki
Tole sem danes nameraval napisati že namesto uvoda: hvala vsem navijačem, tako ob progi kot tudi tekačem, s katerimi sem se srečeval in ste navijali...fantastični ste bili in brez vas bi bila današnja 42-ka precej daljša...zlati ste!
Rezultati se skrivajo na straneh tajminga, le poklikat je treba.
Slikce bodo pa verjetno v kratkem v brezmejnih količinah, skupaj s poročili, na straneh najboljšega foruma na svetu,  Tekaškega foruma
Čestitke vsem tekačicam in tekačem in seveda tudi organizatorjem!
Uf, a še ne bo konc...a ne morem mimo: ne vem, kakšne so bile majice lani, ker me ni bilo, vem pa kakšne so bile prejšna leta in za letošnje moram pohvaliti organizatorja. Velik premik na bolje! 
Še en dodatek, o oskrbi na progi.

  

9 komentarjev:

  1. Saj sploh ni bilo tako dolgo poročilo kot si ga napovedoval :)

    tae

    OdgovoriIzbriši
  2. Oj, Miha!
    Kot sem napisal, tako dolgih (ali daljših) jaz običajno ne berem.

    OdgovoriIzbriši
  3. Čestitke! Ravno prav dolgo poročilo! :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala, Marko!
    Čestitke tudi tebi!

    OdgovoriIzbriši
  5. Bravo Vencelj!!

    Čestitke za super rezultat v (pre)toplem vremenu!

    Poročilo res ni predolgo. Zanimiva se mi zdi debata glede dodatnih metrov... :) Tudi sam se nisem nikoli vprašal tega.

    LP

    OdgovoriIzbriši
  6. Peter, hvala za čestitke!
    Čestitam ti za KBK!!

    OdgovoriIzbriši
  7. Čestitke za res odličen rezultat!! Hvala za nasvet, bom preizkusil taktiko počasnejšega prvega kroga naslednje leto :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Oj, hvala za čestitke.
    O taktikah smo že večkrat imeli debato. Eni menijo, da je bolje prvo polovico teči hitro, v drugi polovici pa potem počasi pokuriti pridobljeno rezervo. Taka taktika me je že večkrat pokopala, ker ni pogojev, da bi si v prvem delu pridobil toliko prednosti, da je ne bi v drugem delu še bistveno več pokuril.
    Le eno vprašanje se mi vedno znova zastavlja v zvezi z Radenci: kako počasi bi moral teči prvega, da bi v drugem še držal enak tempo?
    Kakorkoli že, drugi je bil počasnejši, a mi ni predstavljal eno samo trplejenje tako kot pri prejšnih nastopih v Radencih (trpeče prebijanje od okrepčevalnice do okrepčevalnice, na okrepčevalnici si vzameš čas za razmislek, ali sploh še nadaljevati, nekaj časa hodiš in potem počasi in mukoma preideš v tek...do naslednje okrepčevalnice), letos vsega tega ni bilo!

    OdgovoriIzbriši