petek, 11. maj 2012

Delo z najmlajšimi

Prvi koraki v svet športa
Tako kot v vsakem resnem športnem društvu tudi v Atletskem društvu Železniki v svoje delo vključujemo že najmlajše. Za delo z otroki imamo organizirano atletsko šolo, najbolj vztrajni pa kasneje trenirajo v tekmovalni skupini. Z najmlajšimi delajo usposobljeni strokovni delavci- trenerji, program vadbe pa je prilagojen starosti udeležencev in prehaja skozi igro v resno atletsko vadbo.
Poleg tega vsako leto organiziramo nekaj atletskih mitingov za otroke in enega smo imeli prav danes popoldne. Šlo je za atletski mnogoboj. Otrokom smo skušali šport in atletiko predstaviti na nekoliko bolj zanimiv način. Tekmovali so naraščajniki-ce (2005 in mlajši), U10 (2004, 2003) in U12 (2002, 2001), tekmovalne discipline pa so bile: poligon, skok v daljino ob palici, met vortexa v cilj in tek 60 m z ovirami.
Udeležence sta s svojim obiskom razveselila Roman Kejžar, slovenski rekorder v maratonu in sedaj uspešen trener, ter njegov varovanec, član AD Železniki Urban Jereb, mladinec, ki je par tednov nazaj v Zagrebu postavil normo za mladinsko SP v Barceloni na 10 000m...
Zanimivo popoldne!

Ni komentarjev:

Objavite komentar