nedelja, 27. februar 2011

DANES

Treniranje
Tečem v povprečju 2 x do 3 x na teden. 8 do 12 tekov na mesec, redkokdaj več.
Svojih kilometrov nisem spremljal nikoli. Nikoli prej nisem vedel, koliko sem jih pretekel na mesec ali letno.
S tem sem začel leta 2008. Spremljal sem lestvice pretečenih km na treningih in tekmah, pa sem si rekel, da bi bilo morda vendarle dobro vedeti...
V tem času sem svojo kilometražo povečal, a sem le redko tekel več kot 200 km/ mesec, povprečje je bilo le dobrih 150 km / mesec. V glavnem za konec tedna, med tednom pa zelo malo, zaradi narave svojega dela (pa s tem ne mislim več utrujati, kdor ne preizkusi, pač ne more razumeti...).

Naveličan tekmovalnosti
Sčasoma mi je spremljanje in primerjanje mesečnih kilometraž  začelo najedati, postajal sem že kar depresiven. Tudi iz tega je nastala tekmovalnost.
Trud za doseganje nerealnih rezultatov v primerjavi z vložkom je naredil svoje. Leta tekmovanj so naredila svoje. Tudi potreba po stalnih spremembah je naredila svoje. Spet sem se že na startni črti spraševal, kaj sploh počnem tam. Tri leta sem namenoma zmanjševal število tekmovanj in zaenkrat me še nikamor ne vleče.

Uživajmo v teku!
Rad tečem. Tek je enostaven. Samo prestopanje. Leva, desna, leva...Nočem ga komplicirati na tak ali drugačen način. Ne uporabljam naprav. Od novega leta ne spremljam več kilometrov. Januarja sem tekel 8x. Februarja 10x. Narava, klanci, blato, sneg, gozd...asfalt v kar najmanjši meri. Vse za užitek. Nobenih programov (btw., že prej so se mi vedno naježili lasje ob pogledu na tiste tabele in številke), nobenega treniranja s kakimi posebnimi nameni.

Dajmo času čas. Tekmoval bom spet, ko bom dobil spet pravi občutek, ko me bo potegnilo. Sedaj še ne morem vedeti, kakšne in katere tekme bodo to.

2 komentarja:

  1. Sem prebral, da si že prijavljen na dve tekmi, lepo da si nazaj :)

    OdgovoriIzbriši
  2. 1. tekma slovenske treking lige- ultra (cca 40 km), Škofja loka in gorski maraton štirih občin (letos tudi Svetovno prvenstvo v gorskem maratonu). Bolj uživancija kot tekma.LP

    OdgovoriIzbriši