nedelja, 12. november 2017

Taki in drugačni prazniki

Martinov praznik

Zame pomemben praznik. Že pred leti, ko je na primorskem potekal Martinov tek s startom v Kortah, je bila udeležba na teku le pika na i...Običajno smo za 3-4 dni najeli apartma v Strunjanu. 

Gos/raca ? Je vprašanje. Enkrat gos, pri kateri pa, po moji oceni, gre razlika v velikosti le na račun maščobe. Tisto, česar ne pojemo. Mesa skoraj enako. Torej gos samo enkrat, sedaj vedno raca. Tudi letos. Odlična. Pohvala Romani za dobro pripravo!!

Martin je pomemben praznik na vinorodnih področjih, drugje pa kakor kdo. Kolega je letos šel martinovat na Primorsko, pa kaj...kolikor jih poznam, bodo (so) martinovali ob pivu. 

Praznik demokracije

 Volitve. Praznik demokracije? No ja, ne vem...Pri 9 kandidatih v prvem krogu, pa tako slaba udeležba. "Ni izbire"!.  Stranke (s svojimi kandidati) jokajo, da ni izbire. 
 Smo se sčasoma navadili, da volimo kogarkoli le zato, ker "tainta" ne sme zmagati? Sedaj je nastal problem, ker ni bilo kandidatov, ki "res ne bi smeli zmagati".
 Jaz vidim bolj problem v tem, da nas je sama politika pripeljala do situacije, ko ne vidimo več nobene možnosti kakorkoli vplivati na pomembna življenjska vprašanja...apatija, ki se odraža v vse nižji udeležbi na volitvah.


Tekaški prazniki

Ja, določene  prireditve se javno označujejo kot tekaški prazniki, za take jih običajno razglašajo organizatorji sami. Tekaški praznik je pravzaprav lahko karkoli: danes bi lahko izpostavil primorski trail treh vrhov ali pa uvodno tekmo kranjske zimske tekaške lige...
 Sobota je bila namenjena delu (med drugim sem posadil tri drevesa, dve jablani in češnjo, pa upam, da bo kaj iz tega), nedelja je bila dopoldne še delavna, potem je pa sledil "tekaški praznik", en lep krog Spodnje Danje- Podrošt- Sorica. En del (po grapi s Podrošta v Sorico) sem šel celo prvič, torej odkrivanje novih poti. Kolikokrat sem preskakoval grape niti nisem štel, pot in potok se stalno križata. Se ne pritožujem, to je le popestritev. Je bilo le slabih 8,5 km, 800 višincev...lepo!
 Takole.

Izhodišče

Preskoči!

Sorica


Odločitev za tekmo

Moram se še prijavit, v planu imam Rašica trail...še en tekaški praznik?


"Transcendenca glasbene izkušnje"

praznik glasbe:



:::






Ni komentarjev:

Objavite komentar