nedelja, 05. oktober 2014

2. tek nove generacije, 5.10.2014Na drugem teku nove generacije sem, v nasprotju z lanskim prvim, celo tekel. In, v nasprotju z lanskim prvim, nič fotografiral.
Za tek se nisem predprijavil, odločitev sem tako prepustil današnjemu dopoldnevu, to mi bolj ustreza, posebno glede na hud delovni tempo zadnjih dni. Vedel sem, da na tem teku ni starostnih kategorij, ampak to mi ne igra vloge, če se mi teče, pač grem.
Torej sem se zapeljal na Jeprco na tretjo tekmo svojega jubilejnega tekmovalnega ciklusa.
Bodimo realni, glede na trenutno pripravljenost bi bilo 21 preveč. Ne rečem, da jih ne bi pretekel. Malce dlje bi trajalo...ampak zakaj? Ker se ne spodobi, da bi "tak tekač" tekel "samo" desetko? Dovolj sem zrel, da zaradi takih predsodkov ne bom rinil z glavo skozi zid, če sem prišel tekmovat, bom pač maksimalno dobro odtekel razdaljo, primerno količini treninga, in to je en krog, uradno 10 km.

Točno opoldne
smo se pognali po progi. Za moj okus spet prehitro. Tekači na različnih razdaljah smo se ločili po barvi številk, a tega pri tekačih, ki jih gledaš v hrbet pač ne moreš videti in seveda potem do obrata ne veš, kdo bo šel v drugi krog in kdo že v prvem v cilj.
Bliža se ljubljanski maraton*. To pomeni dve stvari: 1) tri tedne pred maratonom je pravi čas za eno malce daljšo tekmo, npr. 21-ko!; 2) tekači so blizu vrhunca sezone, torej naj bi bili dobro nabrušeni!
Oboje se je pokazalo tudi na današnji tekmi: na progi je bilo pred mano 9 tekačev (ne, 8+1 tekačica) in vsi, razen tekačice, so šli v drugi krog. Valerija je bila zmagovalka na 10 pri ženskah, jaz pa pri moških.
Kompletni rezultati
Čestitke vsem!

*tudi letos me na LM ni, zato "dve stvari" zame ne veljata.

LP


Ni komentarjev:

Objavite komentar