nedelja, 20. april 2014

Tekmovalno po polhograjcih (najnaj mali maraton 2014)

Številke govorijo

Sobota, 19. april 2014.
2. izvedba 21 098 m dolgega najlepšega in najtežjega (oboje je res!malega maratona s štartom na Sv. Andreju nad Škofjo Loko z debelih 1000 višinskih metrov vzpona in enako spusta. Proga poteka "po naravnih poteh, ki se vzpenjajo in spuščajo skozi gozdove."
Potek trase: " Tekače bo pot vodila s 590 m visokega Sv. Andreja na razgledno vzpetino, Sv. Ožbolt (859 m). Nato se bodo po makadamski poti spustili do vasi Selo (710 m) in se ponovno vzpeli na najvišji vrh Polhograjskega hribovja, Tošč.  (1.021 m). Sledi spust in tek po gozdni poti do Osolnika (858 m), kjer se prične zadnji, dolg spust v dolino Hrastnice in še zadnji vzpon do cilja, na Sv. Andreju." (iz organizatorjeve spletne strani)
Iz rezultatov razberemo, da je bilo na progi 163 moških in 54 žensk, skupaj 217 udeležencev. Vsi si zaslužijo en velik Bravo!

Jaz tekač...
To je bil moj 7. tek v mesecu aprilu in 32. tek v letu 2014 ter moja 2. tekma letos (prva je bil Kokoš trail )
Na trasi "puštalskega kroga" sem bil petič, tekmovalno pa na obeh, lani in letos.
Lanski čas 2 uri, 14 min in 44 s sem letos dosegel že malo pred ciljem. Če računam povprečno hitrost na celotni progi 6 min 27 s na km, je bilo v cilju razlike okrog 220 m. Letošnji čas 2 uri, 16 min, 8 s je zadostoval za 37. mesto med moškimi in 5. mesto v kategoriji.
Analiza
Glede na drugačen pristop v letošnjem letu sem malce pričakoval izboljšanje lanskega časa. Problem je v kilometraži, predvsem mi zelo manjka dolgih tekov in s tem vzdržljivosti. Mesečno pretečenih manj kot 100 km seveda na takih progah ni dovolj. V klancih sem slab (saj nisem bil še nikoli dober), v spustih mi gre malce bolje. Tale krog bi mi bolj ustrezal, če bi imel start in cilj v Puštalu. Potem bi z Osolnika lahko "letelo kot sneta sekira" direkt v cilj, tako se je pa še vedno treba šparat za zaključni vzpon na Andreja.
Za konec
naj pohvalim še dobro organizacijo, dobro družbo...skratka, sedajle se ne morem spomniti ničesar, kar bi lahko grajal. Torej, naslednje leto spet, pa morda še kakšen turistični krog vmes. Za ogledno turo pred tekmo mi je letos zmanjkalo časa... 

::

Ni komentarjev:

Objavite komentar