nedelja, 18. junij 2017

Ultra pušeljc trail 2017

 Dobrih 100 km dolga ultra gorsko-tekaška preizkušnja, ki tekače s štarta v Podbrdu "popelje" čez Koblo na Črno prst, v Hudajužno, na Porezen, skozi Davčo na smučišče Cekno, v Kopačnico in na vrh Blegoša, od tam skozi Martinj vrh in Ojstri vrh v Železnike, preko Ratitovca na Soriško planino in nazaj na izhodišče v Podbrdu, se je to soboto že tretjič odvijala v okviru Gorskega maratona štirih občin oziroma Podbrdo trail running festivala.
 Na tej kraljevski preizkušnji je tokrat s časom 13 ur zmagal Martin Štendler, jaz sem ga "ujel" na kontrolni točki na Blegošu.
Vsekakor si vsi udeleženci zaslužijo čestitke, prav tako pa tudi organizacijske ekipe, ker gre za res izjemen projekt. 

Grem jaz po svoje

 V prejšnjem zapisu izpred dveh dni sem pisal o trailu in svojih dilemah in res je, odločitve so padale v soboto, ne le zjutraj, ampak kar cel dan sproti, na vsakem razpotju posebej. Nazadnje sem se odločil, da grem kar iz Spodnjih Danj na Ratitovec, tam je padla naslednja odločitev za spust na Zali log in vzpon na drugo stran doline skozi Potok na Blegoš, pa naprej na smučišče Cerkno in na Porezen. Ker je šlo za kontra smer UPT-ja (brez spusta v Kopačnico) sem srečal še nekaj znancev- tekačev in kasneje tudi metlo, ki je pomenila, da na progi ne bom srečal nobenega tekača več. Ko sem kasneje s Petrovega brda pogledoval proti Lajnarju, sem se vendarle odločil, da je za danes dovolj in po cesti odšel v Sorico in nazaj v Spodnje Danje. Ja, če bi se vzpel na Soriško planino, bi bržkone še srečal vodilne tekače.
 Tako se mi je nabralo za cca 50 km, na sports trackerju jih sicer kaže dobrih 47, a sem ga tam okrog Zalega loga nekaj biksal z napravo, tako da mi je približno 2,5 km nekam ušlo. Ker gre za cestni del, sem jih danes prečekiral kar z avtom, torej preverjeno.

 Klik na povezavo za tehnikalije in pušeljc slikc!

 Dve muhi na en mah

  Lep del trase gre tudi po "moji" trasi "po hribih okrog Selške doline", katere sem se pred kratkim lotil izmeriti po etapah. Tole je bil prvi del, sedaj sem dodal izmero za del od Črnega kala do Petrovega brda. Skupno sem sedaj na 58 km, manjka mi še del od Petrovega brda čez Soriško planino in Ratitovec do Dražgoš ter del od Rovt do Črnega kala. Enkrat v prihodnje...

The Loneliness of the Long Distance Runner

LP


Ni komentarjev:

Objavite komentar