četrtek, 15. junij 2017

Še dan do Gorskega maratona štirih občin 2017

 Baška grapa oz. Podbrdo tokrat že šestnajstič gosti to kultno gorskotekaško preizkušnjo za izbrance, ki je skozi čas stalno rastla in tako sčasoma prerastla v pravi festival...Podbrdo trail running festival.
 Prirastku pri dolžini iz 35 km na dolžino klasičnega maratona 42 195 m  (kar pa je tudi edina skupna točka s slednjim) so sledili dodatki v obliki otroških tekov, 12 kilometrskega graparskega trimčka in pred dvema letoma prvič tudi najdaljše preizkušnje, dobrih 100 km dolgega Ultra pušeljc traila.

 Na prvega sem šel!  Na 100 km trasi v domačih krajih sem bil zelo motiviran, ocenjujem ga kot zelo uspešnega in večkrat sem že rekel, da je to nekaj, kar bi moral preizkusiti vsak vsaj enkrat v življenju.
 Ena razlika med 42 in 100 je tudi v tem, da na sto greš bistveno počasneje, bolj z glavo.

 Lansko leto zame ni bilo kaj dosti dirkaško, btw. ravno danes mineva eno leto od operacije- rekonstrukcije rotatorne manšete. Lani sem naredil veliko netekaških kilometrov. UPT sem spremljal v Železnikih z ramensko opornico.

 In letos? Letos sem tudi tekaško veliko bolj aktiven, a postajam vse bolj "volk samotar", oddaljujem se od tekaških prireditev...Te so vse bolj postajale neke vrste obveznost in obremenitev. Tega mi res ni treba! Sedaj sem bolj svoboden, ker lahko grem kadar hočem kamor hočem in kolikor me je volja.

Pohvala torej organizatorju PTRF za odločitev, da se lahko za tekmo prijaviš tudi na dan prireditve. Tega je sedaj vse manj, jaz pa sem se že odločil, da se na tekme ne bom več predprijavljal.
 In me vleče, pa vendar...iz te moke ne bo kruha. Vem, da so stroški organizacije visoki, mora se pa vsak sam odločiti...in trenutno nisem pripravljen dati toliko € za nastop na neki prireditvi, pa če je še tako v rangu "obvezne udeležbe". Brezplačno "švercanje" mi je pa čisto "mimo", tega se pač ne grem.

 Za ta denar si lahko, npr. nabavim tlakovce, kolikor jih trenutno rabim ali kak drug material, lahko pa tudi dve vstopnici za koncert Nicka Cave-a 30. oktobra v Ljubljani...itd.




   



 Kilometre po okoliških hribih pa lahko nabiram tudi sam po svoji izbiri in brezplačno.
 In tako dan pred tekmo nimam pojma, kaj bom počel in kje bom. Odločitve bodo padale v soboto zjutraj. To je druga plat in hkrati cena "svobode"!.

 Morda se pa celo kje srečamo...
 Uživajte!

:::









Ni komentarjev:

Objavite komentar