torek, 25. oktober 2016

Zdravljenje je zaključeno!

To je zadnji stavek, naveden v izvidu zadnjega kontrolnega pregleda z dne 18. 10. 2016, 4 mesece po izvedeni rekonstrukciji rotatorne manšete.  Predhodni stavki so:
Ramo je že dobro razgibal.Sam naj nadaljuje z izvajanjem vaj za krepitev ramenskih mišic, kot so ga naučili. Obremenitve rame naj postopno stopnjuje. Priporočam, da se še mesec dni izogiba fizičnih del z desno roko.
Zelo točno opisano trenutno stanje. Na osnovi tega seveda nisem mogel vedeti, kakšno odločbo lahko pričakujem od zavoda, a sedaj je jasno: v ponedeljek, 21. novembra, sem spet v službi, po skoraj  letu dni!
Prejšnji teden sem zaključil še zadnje fizioterapije, za vikend (v Spodnjih Danjah, itaq) sem si na FTH sposodil en zanimiv pripomoček:

vibracijska palica FLEXSIBAR
in sploh ni draga

Prej sem si že nabavil elastične vadbene trakove in uteži, sicer le kilske, za pol lahko uporabljaš male plastenke, za več pa druge načine vadbe, Bodimo racionalni!
Sedaj lahko doma delam vaje neomejeno. V zdravilišču Dobrna smo naredili velik napredek, doma pa samo nadaljujem v enakem tempu. Iz FTH imam seznam dobrih 30 vaj, tiste začetne sem opustil, veliko jih je še na dnevnem redu.

Bolj me skrbijo bolečine v križu!
Ja, s tem sem imel probleme že večkrat prej, pred par meseci so se mi spet pojavile bolečine. Na dolgi rok se problem lahko odpravi z FTH, ni pa takojšnjega učinka. Začeli smo v Dobrni, sedaj nadaljujem doma: poleg ramenskih vaj izvajam tudi vaje za križ, pravzaprav je veliko takih, da jih lahko kombiniram. Tudi zgoraj omenjena vibracijska palica je med njimi. Zadevo moram v teh nekaj tednih sanirati in upam na najboljše. V nasprotnem primeru...ne upam niti pomisliti...

Sicer sem pa zelo aktiven!
Je treba ven, na zrak, v naravo! Noge so OK. roke (rama) vedno boljše. Letos sem bil vsega na eni tekmi, Sorca trailu. Bržkone bo ostala edina, čeprav...zanimiv mi je npr. Trail Rašica v štafetni izvedbi, tričlanska ekipa z najmanj eno žensko. Za celih 50 km mislim, da sem prešvoh...no ja, prepričan sem, da bi šlo, malce počasneje pač, lahko pa bi si naredil kakšno škodo in nima smisla preforsirat.
Opažam pa, da sem v spustih postal nekoliko boječ. Razumljivo!

In še...
Se še kdo spomni lanskega Ljubljanskega maratona. Bilo je pestro z zanimivim epilogom. Seveda me tudi letos v nedeljo v Ljubljani ne bo. Dajnarska mir in tišina mi pač veliko več pomenita kot ljubljanski hrup in ves tisti pomp okrog maratona. Pa logistične težave, prometni kaos...da ne naštevam!
Bom pa v Ljubljani na GR na sejmu "Tečem", menda v četrtek popoldne, seveda nekje okrog gorsko-tekaškega štanta Gorskega maratona štirih občin in Pušeljca gorskih tekov!
Ja, tudi Ratitovec je zraven, poleg Črne prsti in Blegoša in...

Se vidimo!
LP

2 komentarja:

  1. https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/t31.0-8/14902888_10210522743363043_5624275493997800548_o.jpg

    OdgovoriIzbriši