ponedeljek, 11. januar 2016

Tekaška inventura 2015

Konec starega (ali začetek novega) leta se spodobi hiter pregled opravljenega dela in tole je moj tekaški.
Ker svojih "trening" tekaških kilometrov nikoli ne spremljam in ne beležim, mi pravzaprav ostane le kratek pregled tekmovanj, na katerih sem bil.
11 tekmovanj je več kot dve leti prej (8 in 10), pa še vedno bistveno manj kot v "boljših časih". Po toliko letih se človek malce naveliča oz. spremeni svoje prioritete.

Hiter pregled:
Tretjič sem se udeležil Kokoš traila v italijanski Bazovici, prav tako tretjič Najlepšega in najtežjega malega maratona v Polhograjcih in spet enkrat tekel iz Križ pri Tržiču pod Kriško goro. V maju sem opravil z dobrimi 50 km na Vipava trailu, sledil je vzpon iz Kopačnice na Blegoš in spust na izhodišče ter začetek junija domača tekma na Ratitovec. Junija sem uspešno opravil še z najdaljšo tekma, 106 km dolgim Ultra pušeljc trailom po domačih hribih. Sledili sta dve gorski: tek na Talež avgusta, septembra pa tek iz Podbrda na Črno prst. V septembru sem bil še na Groharjevem teku v Sorici in za piko na i v Postojni na SLO trailu na najkrajši, 50 km razdalji. Skupaj dobrih 300 tekmovalnih kilometrov in nobene "asfaltne" tekme, Narava, gozd, hribi, razgibani tereni...
V novembru sem se že pripravljal na novo sezono, pa me je začetek decembra ustavila poškodba rame pri padcu v Razorju pod Ratitovcem, čas pa bo pokazal, kakšno bo leto 2016.

In to je to, zaenkrat!

LP, venceljNi komentarjev:

Objavite komentar