nedelja, 12. julij 2015

Železniki- Ratitovec- Dražgoše (poletna izvedba na horuk)

Po desetih dneh dopustniškega tekanja ob morju  in dveh dneh počitka je včeraj zvečer kot naročeno prišlo vabilo na krog Železniki- Prtovč- Ratitovec- Dražgoše. Zaradi kasnejših obveznosti sva se z Markom dogovorila za zgoden start ob 5. uri iz Železnikov. Za razliko od običajne zimske izvedbe (Dražgoške prireditve začetek januarja- nočni pohod)) tokrat do Prtovča nisva šla po cesti, pač pa skozi Dašnico v Podlonk, do lovske koče na Toli (Prtovč) in po varianti čez Razor na vrh. Po postanku sva nadaljevala po trasi zimske variante čez Kosmati vrh in Ledine do Rastovke ter po robu Dražgoške gore do (nekdaj) vzletne rampe, kjer imajo Dražgošani vpisno knjigo, pri spustu v Dražgoše pa sva se odločila za desno, bolj strmo stezo, ki naju je pripeljala do ostankov stare, med vojno porušene cerkve. Sledil je le še spust na Rudno in na izhodišče v Železnike. Okrog 27 km, za kar sva, skupaj s postanki, potrebovala 5 ur in pol (neto kako uro manj).

Podlonk

Julijske alpe s Triglavom

Pri koči na Ratitovcu


Na Kosmatem vrhu
Razgledi z Vratnega roba na Dražgoški gori

Podlonk, Prtovška cerkev (bela pika na desni), najvišji vrh zadaj je Blegoš

Dražgoše z Vratnega robaRudno in dražgoški spomenik

Rudno in Železniki (Log in naselje Na Kresu)

Novakova domačija, Podlonk, Prtovč in RatitovecOdlična tura v krasnem vremenu, ravno prav za porabo včerajšnjih piknik kalorij.

In spet sem enkrat preverjal težo prej in potem. Čeprav nisem čutil žeje oz. sem pil, kolikor sem potreboval (po občutku), s sabo sem imel meh 1,5 l, a ga nisem izpraznil, sem med potjo izgubil 2,5 kg.

Hvala, Marko, da si me "zbezal" na pot, bilo je res super! 

:::


2 komentarja:

  1. super krog se sliši, deloma pot poznam, precej pa mi je je neznane, zato bi res enkrat rad opravu tole na horuk! Lp Tilen!

    OdgovoriIzbriši
  2. Če bi bilo malce manj na horuk, bi bilo verjetno dovolj časa za vnaprejšno objavo, če bi slučajno še koga zasrbele pete. LP, vencelj

    OdgovoriIzbriši