nedelja, 08. marec 2015

4. kokoš trail 2015

Čeprav sem se zadnjič  malce bal, kako bo, mi je danes vendarle uspelo varno spraviti kokoš pod streho.
Že lansko leto sem pisal o hitrem porastu števila tekačev na tej tekmi, letos je daljšo progo končalo 488 udeležencev + 89 na krajši, 8 km progi.
Slovenskih tekačev je bilo že po tradiciji veliko, tudi nekateri naši najboljši gorski tekači, žal pa so prav nekateri izmed teh imeli  nekaj smole "z orientacijo" v zadnjem delu in so jih dodatni metri porinili po lestvici navzdol. Zmagovalec je bil vendarle naš (Mitja itaq)pa tudi pogled na prvih 15 je lep; pri ženskah pa naše prve tri, 8 med prvih 10... Čestitke vsem!
Rezultati !

Tekma
Tole je bila menda četrta izvedba tega teka, jaz sem bil tretje leto zapored. Ne vem, kako je bilo prvo leto, jaz sem v treh letih doživel tri različne trase. Letošnja je bila kontra krog lanske, pa ne bom rekel, da tudi tukaj ni bilo nekaj sprememb. Se mi je včasih dozdevalo, da "tale del smo pa lani šli v isto smer". Toliko je enih steza, prehodov...da pravzaprav po treh letih še vedno nikoli nisem vedel, kje sem in kam grem. Trasa in tereni so zelo lepi, zato se vračam...čeprav se sčasoma tega naveličam in drugo leto se bom spet težko odločal, če ni bilo morda trikrat dovolj.
Danes je bilo sicer lepo, sončno vreme, ampak ko smo se malo pred deveto pripeljali v Bazovico, je bilo 4°C, veter pa nas je skoraj premikal. Kaj obleči za tek? Potem smo šli dobro oblečeni na ogrevanje in smo ugotovili, da je v gozdu in zatišnih legah veliko bolj mirno. Pravzaprav je nogometno igrišče, kjer je bil center dogajanje, še najbolj izpostavljen. Torej ne bo problema.

Slike si bom sposodil iz FB strani organizatorja.

Moj prvi tekmovalni tek po dobrih petih mesecih (5. oktober, tek nove generacije na Sorškem polju) na kratko: ni dinamita! Brez razglabljanja kako in kaj ter zakaj...

Ena z razglasitve


Majhen delček "slovenske odprave"Se vidimo in LP, vencelj
Ni komentarjev:

Objavite komentar