nedelja, 08. junij 2014

19. gorski tek na Ratitovec, 8.6.2014- moje poročilo

Najprej nekaj hitre statistike: iz Železnikov na vrh je teklo 91 tekačev, iz Podlonka 27 in iz Prtovča 26, podatke sem potegnil na hitro iz rezultatov. Otroških tekov po terenih na Kresu se je udeležilo 33 dečkov in deklic, ne vem pa, koliko jih je teklo na novosti letošnjega leta, družinskem teku, ampak Romana pravi, da kar precej.

Dan je bil vroč, številki jutranjih prijetnih 13°C sta se čez dan obrnili na 31 (nepreverjeno!), zato smo se v Atletskem društvu Železniki odločili za edino v danih razmerah primerno potezo. Vremena pač ne moremo spreminjati, dodali pa smo še eno okrepčevalnico v zadnjem delu proge. Tako sem se sicer prvič v 19. letni zgodovini tega teka odrekel nastopu in počel nekaj bolj koristnega...

Slikati nisem imel veliko časa, tekačev sploh ne, tistih 16 je pa tule. Sicer bo pa v naslednjih dneh verjetno sledilo še nekaj galerij, takih, s tekači.

Tek na Ratitovec je bil drugi cvet v  pušeljcu gorskih tekov, zastava pušeljca (je na eni od fotk) pa je po končanem teku romala iz rok Braneta v roke Jožkota, glavnega organizatorja gorskega maratona štirih občin, naslednjega cveta v pušeljcu (GM40, 21.6.2014)...

Dodatek (12.6.) fotogalerija AD Železniki. Pred tekmo v Železnikih, tek (Podlonk, Prtovč), razglasitev...Ni komentarjev:

Objavite komentar