sobota, 23. marec 2013

Škofjeloški treking, uvodna tekma STL 2013

Prizorišče dogajanja Škofjeloškega trekinga se je letos preselilo s Sv. Andreja na drugo stran, na Križno goro. Seveda je ta poteza že vsaj približno dala slutiti, v kateri konec nas bodo popeljale trase trekinga... tule so karte za vse tri kategorije.

Odločil sem se za nastop na ultri:
Zaradi zadnjega snega, ki ga je v teh hribih zapadlo ponekod tudi do pol metra (na višini cca 800m, višje še več), so organizatorji delno spremenili traso: skrajšali so jo za predvideni vzpon na Jelovico (Bičkova skala) in si zamislili nadomestno pentljo v zadnjem delu s spustom s Planice do Crngroba ter vzponom do cerkve na Križni gori. Pestro, a jim moram čestitat za iznajdljivo postavitev točk. V nekaterih delih so res dopuščale veliko različnih možnosti za dostop...Ponekod še veliko snega, Žine me je v cilju vprašal, če se udira, pa sem odgovoril, da odvisno od teže...pa ni samo to, odvisno tudi od lege, ponekod ga je mehčalo sonce itd., a lahko bi bilo bistveno slabše.
Križna gora- Lavtarski vrh- Hrastnik- dolina-Ševlje- po oglarski poti smer Mohor- Blegoš (včasih sem že hodil po teh poteh, a na tem Blegošu še nisem bil in tudi nisem vedel, da je na tej strani še en hrib s tem imenom)- Pozirno- prehod v Topolje- spust v Selca- Vzpon v Kališe oz. na sv. Križ- Sv. Jedrt (ne boste verjeli: v Dražgošah sem se za 5 min ustavil doma)- sv. Mohor- (pod)Špičasti hrib (ja, kmalu bi se mi zgodilo, da bi plezal nanj. Včeraj sem pogledal karto...aha- na Špičasti hrib tudi gremo...danes pa v zadnjem momentu pred vzponom, a pravočasno, prebral še navodila- za razliko od Bojana)- Čepulje- Planica- Crngrob (že prej sem se malce bal, da bi zgrešil Kovk, pa sem potem v tistem delu šel kar po grebenu levo od poti, s hribčka na hribček in...v tretje gre rado)- Pevno- Moškrin- Cavrna (v zadnjem delu poti od Moškrina do Križne gore je bilo danes verjetno "odkritih" zelo veliko različnih in tudi novih variant)- Križna gora-cilj.
Če bi se hotel obremenjevati z rezultatom, potem ne bi bil zadovoljen. In zakaj ne bi bil? Lepa tura, gibanje v naravi, dobra družba na Križni gori in delno na progi (od Mohorja do cilja sem soliral), lepo preživet dan...sicer pa 5 ur 33 min in 11. mesto. Bravo jest...

Rezultati se skrivajo tukaj!
Bojan je objavil poročilo s svoje prve treking tekme.
Nekaj dokumentacije (s fotkami) pa je dodal še Marjan!
Galerija na strani treking lige!
Zakaj radi organiziramo treking?

A je to vse? Mislim da, če se še kaj spomnim, bom pa dodal...

:

4 komentarji:

  1. Vedno bolj me mikajo tile trekingi, me pa mal skrbi, da se nebi preveč zgubljal... Povej mi kak si pomagaš ali samo s karto la tud z kakimi GPSji.
    LP

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. GPS je po pravilih dovoljen in nekateri ga tudi uporabljajo. Karta je običajno objavljena dan pred tekmo (zvečer), dobiš jo tudi na tekmi + "road book", opis in navodila, ki jih imaš s sabo na trasi in jih je zelo priporočljivo natančno brati.
      Običajno se kmalu formirajo skupinice enako hitrih, ki potem s skupnimi močmi napredujejo po trasi...

      Izbriši
  2. A tko, mogoč pa se le odločim za tud kak taki izziv ;)

    OdgovoriIzbriši