nedelja, 10. marec 2013

Kokoš trail 2013



Lepo tekmo s štartom v Bazovici (Italija) sem zasledil že lansko leto, pa se ne spomnim več, kaj mi je preprečilo udeležbo. Letos je odločitev padla, čeprav je bila zaradi vremena danes zjutraj že na majavih temeljih. V načrtu je bil družinski izlet, pa je ( skoraj dobesedno) splaval po vodi. V takem vremenu pač ne bi imelo smisla, zato sva se z Janezom (janezU) zjutraj dogovorila, da "gremo fantje odtečt" in nazaj domov.
Lani na prvem teku je bilo tekačev okrog 350, letos kljub vremenu (po rezultatih) nekaj čez 400 na 14 km progi.
Proga krasna, me je kar malce navdušila. Lepo speljana, razgibana. Škoda zaradi vremena, megla je zakrivala razglede, proga pa ponekod blatna in v spustih drsalnica...a vse to je teku dalo svoj čar. Prava uživancija. Dež je pol ure pred štartom ponehal in po tekmi spet začel.
Prav kmalu sva jo odkurila nazaj na Gorenjsko, prezgodaj, počakati bi morala razglasitev, ker je bil Janez v svoji kategoriji prvi!
In smo že pri rezultatih: slovenski tekači so osvojili prva tri mesta pri moških in prvi dve pri ženskah ter več medalij v kategorijah, pa tudi ostali so se borili po svojih močeh. Čestitke vsem!

Moj nastop?  Glede na krasno progo in razglede (ki jih danes žal ni bilo) bi v tem koncu raje vandral enkrat v lepšem vremenu in bolj turistično. No, to si lahko privoščim kdaj drugič, a tudi tako je bilo čisto OK. Kaj bi pa doma počel na takle deževen dan?

Poročila in filmček na Tekaškem forumu

:

1 komentar:

  1. Tud jaz sem mal gledal ta tek pa je pol služba zmagala. Kot si napisal, kaj pa bi drugega delal v takem vremenu ;)

    OdgovoriIzbriši