nedelja, 17. april 2011

Never Give Up

8 urni FORMraton
Dobrodelni 8 urni tek po Tivoliju je bil prvič organiziran leta 2009 in se je takoj dobro prijel pri tekačih. Na tem teku lahko tečeš le en krog (manj kot 2 km) ali pa (če zmoreš, seveda) vseh osem ur. Tekači pa lahko sestavljajo tudi do 8-članske ekipe, kjer se kilometraže članov seštevajo.
Lani je bil tek organiziran drugič, letos pa so mnogi že z nestrpnostjo čakal, ali sploh bo. Razpis je bil objavljen zadnje dni marca, torej manj kot tri tedne pred dogodkom. To za tekače predstavlja problem predvsem pri planiranju svojih tekaških koledarjev.
Po objavi razpisa so se hitro začele množiti prijave, poleg tega pa je stekla akcija sestavljanja ekip. Z veseljem sem se odzval vabilu v ekipo Never Give Up .
Tekma
Teden pred tekmo sem imel dober občutek, da bi lahko krožil 8 ur, z vmesnimi okrepčevalnimi postanki. Vse je v glavi! Odločen sem bil, da bom šel svoj tempo in da si ne bom dovolil, da bi me kdorkoli sprovociral s hitrejšim (prehitrim) tekom. To so stvari, ki terjajo svoj davek. Mislim, da mi je zadano v veliki meri uspelo. Seveda so bile vmes krize. Sprva sem se na okrepčevalnici ustavljal na 5 krogov, kasneje na 4 ali celo le 3 kroge (če preračunam, da je tri kroge skoraj 6 km, to niti ni tako pogosto). Zaključil sem pri 45 krogih (eden več kot lani!), preračunano 88,335 km. Mimogrede, s tem sem popravil svoj dolžinski rekord (lansko Grosuplje) za 2 km. Višincev se pa tudi nabere, Uroš je nameril 36 m na krog. Tisti klanec proti cekinovemu gradu je iz kroga v krog hujši.
Fotke
Na takih tekih je fotografov veliko (hvala za objavljene fotke!), jaz sem naredil samo par ekipnih pred tekom in par z "afterpartya" po razglasitvi
Rezultati
Iz leta v leto boljši. Imamo nekaj vrhunskih ultrašic in ultrašev, pogled na rezultate in primerjave s prejšnimi leti kažejo napredek. Zanimivo: lani sem bil s krogom manj četrti...
222 moških in 187 žensk je pa tudi lepa številka (čeprav je veliko tistih z malo krogi, a tudi to je bolje kot kavč!)
Čestitke vsem!!

Hvala sotekačem in navijačem ob progi za spodbujanje!
Hvala vsem za dobro družbo in hvala organizatorjem za lepo in koristno preživet dan !

3 komentarji:

  1. Bravo vencelj!
    Vidim, da spet migaš in me zanima ali samo občasno ali že kar konkretno.

    OdgovoriIzbriši
  2. čestitke za odličen rezultat!!! tale Formaraton je bil super izkušnja, tisti klanec pa res čist odveč :) kakšen je pa ta tek v Grosuplju? je vredu proga?

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala obema!
    Migati pravzaprav nikoli nisem nehal (niti zmanjšal), le malo sem se preusmeril. Sedaj na asfalt skoraj ne grem več, pa tudi klasične tekme me trenutno ne zanimajo. Potem sem začel hoditi na treking ligo (ultra kategorija, cca 40 km in 2000 višincev + orijentacija), sedaj sta za nami dve tekmi. Uživancija in spoznavanje novih krajev. Formaraton je bila moja tretja letos, naslednja naj bi bile trojke. Itak se za nobeno tekmo posebej ne pripravljam, če mi paše, pač grem.
    Grosuplje je asfalt, pločnik, ima pa tudi en malce daljši, a ne hud klanec. No ja, med samo tekmo na tisti del neznani storilec stalno dovaža material in je klanec vedno hujši...Dolžina kroga (menda) 1660m.

    OdgovoriIzbriši