nedelja, 10. april 2011

ISKANJE ZLATA PO GOLTEH

Prvič na Golteh. Morda pa ne zadnjič. Včerajšnje spoznavanje tega prelepega dela Slovenije je name naredilo tak vtis, da me bo pot bržkone še kdaj zapeljala tja.
Pa kar po vrsti: vstajanje zjutraj ob 5. uri, malo čez šesto sva z Romano krenila od doma, na prizorišču slabo uro pred štartom ultre. Obetal se je lep, sončen dan, a je bilo takrat na 1400 m še kar hladno, pa tudi močan in mrzel veter, ki je že ponoči  podiral kažipotne table (ero press) še ni pojenjal. Na srečo se je umiril kasneje in čez dan se je potem dobro ogrelo.
Prijava, predstavitev trase, ogled kart...zadnje priprave, ob 9.uri pa štart za ultra kategorijo. Vzpon na Boskovec (KT 3, 1588m), najnižja točka KT 8 (912m), pa potem počasi, "po ovinkih" mimo vmesnih KT do limitne štirinajstice pri domu na Smrekovcu. Ura je pokazala, da je še dovolj časa za Krnes (KT 15, 1613m) in vrh Smrekovca (KT 16, 1577m), nato pa proti cilju. Celotno pot sva ponovno opravila v duetu z Janezom, lep kos, od KT 5 do KT 14 pa smo bili kar lepa 5 članska ekipa.
Trasa je bila bolj tekaška od škofjeloške (ljudje pač radi primerjamo). Makadamske poti in veliko markiranih planinskih poti, le nekajkrat je bilo treba prečiti po brezpotju. Zelo lepa trasa, a posebej bi izpostavil del od Tolstega vrha (KT 12) do Kramarice (KT 13) ter greben med Krnesom in Smrekovcem...
Po slabih petih urah sva z Janezom prišla spet tja, od koder sva šla, do hotela Golte. Rezultati žal še niso objavljeni, upam, da ni kakih problemov zaradi sistema točkovanih KT in možnosti izpuščanja posameznih KT.
(Dodatek ponedeljek zjutraj:   sedaj so rezultati že! ). 7. mesto. Ni slabo!
Sledil je golaž, rehidracija in sončenje na terasi pred hotelom.
In potem je bilo škoda vrniti se v dolino. Doma sva bila pa zvečer ob 9. uri. Another perfect day! 

 Par slikc, za lušte (pa niso vse od včeraj)

Ni komentarjev:

Objavite komentar