nedelja, 16. julij 2017

Tek med dopustom 2017

 Dopust vedno izkoristim za tek. Pravzaprav veliko teka, precej nad svojim povprečjem.
 Kot prvo, imam čas. Čas za tek in čas za počitek, za regeneracijo.
 Kot drugo, imam motivacijo. Zame ni boljše motivacije, kot spoznavanje novih krajev, njihove okolice in zanimivosti, seveda peš, tekaško in pohodniško, ter odkrivanje stalno novih poti, steza, makadamskih cest, povezav...pri čemer mi je najbolj zanimivo zaledje, tisto, kar je "bogu za hrbtom".
Na Krku sva bila že velikokrat. Skoraj vsako leto, a vsako leto drugje. Porat je majhno naselje 5 km od Malinske (vsega okrog 150 prebivalcev) in letos je bil prvič najina dopustniška destinacija.


                                            Že na tej fotki je razviden tekaški raj v ozadju!

 Kot tretje, dodatno motivacijo mi daje tekaška aplikacija, ki postreže z vsemi podatki, ki me zanimajo, pa še kakšno slikco lahko ustrelim med potjo...
 Tekel sem torej vsak dan, najkrajša razdalja 9 km, ostale okrog 12, najdaljša skoraj 15, ene niti nisem beležil (petkov jutranji tek, beležil pa sem popoldanski "sprehod" z Romano), brez te je seštevek 82 tekaško pohodniških km...poleg tega sva skupaj dvakrat šla peš ob obali v Malinsko, opravila pa še dva pohoda po "mojih" poteh v zaledju...Po oceni se mi je dnevno nabralo po 15 do 20 km na nogah, max. celo 25. In užival sem!

 Sledi in fotke so na sports trackerju. Tempo ni bil nikoli prav hud, v veliki meri zaradi same narave "raziskovanja", na razpotjih se je velikokrat treba ustaviti in odločati, kam naprej, preizkusiti različne variante...delno je pa razlog tudi v razgibanosti poti, višinci na taki trasi niso zanemarljivi. Sploh pa s samim dirkanjem ne vidiš ničesar okrog sebe, okolico je treba opazovati, se včasih ustaviti...
Takih tabel je veliko, za različna področja kmetijstva: tale npr. se nanaša na vinogradništvo.


Oznake za poti, npr. zelena označuje pohodniško pot, rumena pa kolesarsko.

"Staro groblje", pri katerem sem bil zelo pogosto, ker je križišče številnih pešpoti.
Ovce
Naletel sem tudi na Knafelčeve markacije. Planinske poti tik ob morju.In...dovolj nakladanja za sedaj!

LP


Ni komentarjev:

Objavite komentar