sobota, 20. maj 2017

Premeril sem zahodni del kroga po hribih okrog Selške doline

46,7 km od Sv. Jederti do Sv. Jederti

Gre za cerkev nad Selškimi Lajšami ob cesti Dražgoše- Jamnik, ki sem si jo (bolj na hitro) izbral za izhodišče.


Ampak...da grem od začetka. Včeraj (petek, 19.maj 2017) so v vrtcu organizirali srečanje s starimi starši in sem šel. Bilo je lepo, skupinsko smo po Kresu iskali rdečega, modrega in zelenega palčka ter nazadnje presenetljivo odkrili še rumenega...Vse skupaj je trajalo skoraj dve uri.
Seveda sem za udeležbo moral vzeti dopust in sem se odločil, da si bom (egoistično) preostanek dneva vzel čisto zase.
V nahrbtnik sem strpal nekaj nujnih stvari, predvsem pijačo, tablice...in se zapeljal na izhodiščno točko. Za srečo sem takoj ob izstopu iz vozila dobil 5 peresno deteljico


kasneje ob povratku pa nedaleč stran še dve štiriperesni.

Vklopil sem sports trackerja in jo ubral proti Mohorju. Pot me je vodila naprej na Čepulje, Planico in Križno goro, nato sem se spustil v Škofjo Loko. Sledil je vzpon na Lubnik


nato pa po vojaški cesti do Zaprevalain v Rovte v Selški dolini.


Pri spomeniku, ki stoji na ostrem ovinku ob cesti za Rovtamisem cesto zapustil in se tako po 34,5 km ločil od "moje" trase celotnega kroga okrog Selške doline. 
Čakal me je še povratek na izhodišče. Spustil sem se v desno po grebenu proti Golici.Vmes sem se na kratkem odseku priključil na traso 100 km Ultra pušeljc traila, ki se bo letos odvijal v soboto, 17. junija...


Z Golice me je pot vodila v Selca (Rovn). Srečal sem Dareta, ki mi je ponudil prevoz v Lajše do avtomobila, ampak...če sem se tako odločil, bom tudi sam zaključil. Vseeno hvala! 
Ni mi bilo do cestnega vzpona, zato sem raje šel po stezi v Kališe in skozi Smrečje v Dražgoše ter po dobrem kilometru asfalta zaključil krog. 
Vsega skupaj se je nabralo  za 46,7 km, od tega 36 km po trasi celotnega kroga, ostalo pa za prečenje doline iz Rovt do Dražgoš.
Nekaj podatkov in še več fotk (panoramske...) je na tejle povezavi!

Testiranje
Zanimalo me je, v kakšni meri uporaba sports trackerja kuri baterije. V času trajanja včerajšnje aktivnosti je "padla" iz 100 na 55%.


Še kaj novega?
Ja, odločil sem se, da svojega prostega časa ne bom več koristil za obvezujoče prostočasovne dejavnosti. Živimo v času, natrpanem z obveznostmi in ni potrebe, da bi si sami prostovoljno nalagali še dodatne. Umikam se...


LP, vencelj


Ni komentarjev:

Objavite komentar