nedelja, 15. januar 2017

Zimsko pravljico...

...po zadnjem sneženju sem danes doživljal na ponovitvi trase s prejšnjega tedna, tokrat z dodatkom. Zadnjič se mi je zaradi premrzlih prstov mudilo v dolino, tokrat teh težav nisem imel: debelejše rokavice in sonce so opravili svoje.
 -6°C, kolikor je kazal termometer ob odhodu, na soncu ni bilo čutiti, sonca pa je na trasi Češnjica- Kališe- Sv. Križ- Dražgoše obilo. Krasni razgledi v jasnem zimskem vremenu: Kamniško- Savinjske Alpe proti vzhodu, Triglavsko pogorje proti zahodu, Škofjeloško hribovje na jugu, Ratitovec kot na dlani...svetlikajoči, od sonca ožarjeni snežni kristalčki...celo okrasitev smrek je sedaj veliko lepša kot pa ves tisti novoletni kič.



(Slika je simbolična)

Snega sicer ni prav veliko, tudi zgoraj komaj kaj več kot 15 cm, občutek je pa vendarle bolj zimski. Zato sem se ob spustu iz Dražgoš odločil še za vzpon iz Rudenske grape po gozdni cesti proti Hujski in povratek čez Kres v dolino. Več je pa le več.😁



Značaj je vse (klik!)
Avtor Russel W. Gough, v slovenščino prevedel Janez Penca.
Podnaslov "za etično odličnost v športu".
7. stran:
Šport je lep; vse življenje nam je lahko v tolažbo in veselje. Neskončno veliko nas nauči o nas samih, na primer o naših čustvih in značaju, kako v trenutkih stiske ostajamo odločni in kako se z roba poraza odrinemo k zmagi. V tem pogledu bi bilo težko kje drugje najti podoben pouk. Skozenj odkrivamo, do kod sežejo naše moči, a z njim tudi gradimo samozaupanje in pozitivno podobo o sebi. Nikoli ne smemo misliti, da smo nad športom.
(Arthur Ashe v Dnevih milosti, ki jih je napisal tik pred smrtjo 1993)

 Spet sem pri knjigi. Ni nova, imam jo že dolgo in enkrat sem jo že prebral. Sedaj sem jo zopet vzel v roke.

Največje priložnosti za športno ravnanje so tam, kjer so največje priložnosti za nešportno ravnanje. (R.G.)

In še: edini način, da stvari premaknemo na bolje, je, da za vse, kar je narobe, nehamo kriviti druge in se pogledamo v ogledalo!
...
Uživajte!
LP



Ni komentarjev:

Objavite komentar