nedelja, 11. december 2016

Tek okrog Brda, 10.12.2016

 Z današnjim standardnim krogom okrog posestva Brdo se je zaključil 1. krog Kranjske zimske tekaške lige 2016/2017. Trasa je za razliko od ostalih štirih ravninska, zato se ji nekateri zagrizeni hribolazci odrečejo, pojavi pa se nekaj "cestašev", ki jih sicer ni. Tako je bilo danes na 9,7 km dolgem ovalu zabeleženih 84 udeležencev.
 Osebno sem prepričan, da je sistem KZTL dober: pet različnih prizorišč, pet različnih tras, torej za vsakogar nekaj...in vse skupaj v treh krogih, da ni prehitro konec.
 Ligo jemljem bolj kot druženje in kot motivacijo za zimsko miganje, letos pa še dodatno pri postopnem vračanju na tekaške terene: 1) sam pri solo teku ne bi nikoli dal toliko od sebe kot na ligi, kar lahko pomeni hitrejši napredek in 2) če bom na ligi sodeloval še naprej, bom imel primerljive rezultate. Seveda pri primerljivosti igrajo vlogo tudi pogoji na tekmi, ki zlasti pozimi lahko pridejo še kako do izraza: temperature, snežni pogoji...pa zdravstveno stanje, prehladi...
 Ker sem bil sam vedno bolj tekač kot hribovski "kolenogrizec", sem današnjo ravninsko tekmo še težje pričakoval. Na ovalu okrog Brda sem pred leti večkrat tekmoval (se še spomnite Fotrovega teka v režiji Tekaškega foruma in organizaciji Aleševe familije), tako da imam že rezultate iz tistega obdobja. Seveda je bila pripravljenost takrat bistveno boljša, tekmoval sem skozi celo leto in je bila to le ena od tekem...rezultat pa malo pod 37 minut. Danes sem ta rezultat dosegel že dobre 4 minute pred ciljem in zaključil s časom 41:10, nekje v zadnjem delu prve polovice. Pa vendar zadovoljen!

S klikom pridete do rezultatov, tako današnje tekme kot ligaških, absolutno in po kategorijah, pa tudi WMA verzijo, ki kot korekcijski faktor upošteva tudi starost tekača.

Samo za pojasnilo, kaj je WMA:

To seveda ni neka lokalna izmišljotina...
Masters athletics  ( Age-graded tables)
rezultate pa lahko izračunaš tudi sam:
Age graded calculator

Za primerjavo: korekcija je moj rezultat 41:10 "skrčila na 36:00.

Se tudi vam dogaja, ko tečete po taki makadamski cesti kot danes, da se vam drugi kolesnik vedno zdi lepši. Stalen občutek, da bi tam, samo meter stran, tekel lažje, hitreje. In potem vsake toliko menjaš stran, pa se potem ne matraš nič manj kot prej, le da je potem prejšna stran spet lepša...

Da ne pozabim: ČESTITKE IN ZAHVALA organizacijski ekipi, ki res odlično vodi ligo in to brez prijavnine!!

Naslednjo nedeljo gre liga v drugi krog, tekače čaka prava gorska tekma na Kališče. 

LP



Tule je bil današnji start in cilj
Naslednji teden na Kališče




:::


3 komentarji:

  1. Bravo Vencelj! Lep zapis. Me veseli, da se bomo po dolgem času spet videvali na tekmah.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vencelj dober si to zapisal. Čas okoli Brda pa tudi odličen. BRAVO

      Izbriši
  2. Hvala, Bojan in Marko! Se trudim, počnem pa tisto, kar me veseli in mi že desetletja predstavlja pomemben del življenja.
    Tečem, ker lahko!
    In seveda zapišem, če imam kaj pisati. LP

    OdgovoriIzbriši