torek, 12. april 2016

Mar sploh lahko kaj storimo?

Naslov sem si sposodil iz lani oktobra objavljene kolumne Mihe Mazzinija z naslovom Zdravstvo odlično, pacienti slabo. Kolumno je vsekakor vredno prebrati, tudi jaz sem jo takrat z užitkom, tako kot vse njegove, vedno aktualne, čeprav opisuje zaskrbljujoče stanje našega zdravstva.
Takrat sem bil še del "aktivnega prebivalstva" in si niti pod razno nisem mislil, da bom prav kmalu na lastni koži izkusil odličnost našega zdravstva.

Po štirih mesecih vendarle diagnoza?

V prejšnjem zapisu  izpred enega tedna sem pisal o svojem ogorčenju zaradi "ponovnega pregleda" pri kirurgu na Jesenicah, ki v resnici sploh ni bil pregled...
Tako to ne gre! Treba bo ukrepati.
Drugo mnenje? Brez veze. Mnenje drugega zdravnika iz iste ustanove na podlagi istih izvidov in že pridobljene dokumentacije.
Odločil sem se torej za obisk priznanega ortopeda. Po naročilu sem dobil datum 21.6. (dva meseca in pol!) s pripombo, da bo samoplačniško hitreje. To sem sicer imel v mislih že prej, a naročniški obrazec tega ni predvideval, zato sem na sporočilo takoj odgovoril. Včeraj (pon. 11.april) sem bil že na pregledu.
Poškodbo smo do sedaj obravnavali kot "delno raztrganino rotatorne manšete". Osnova za to je bil UZ izvid, ki pa je lahko tudi pomanjkljiv... (včasih gre za razhajanje med UZ izvidom in dejanskimi poškodbami).
Najnovejša ugotovitev je, da je poškodba bistveno večja, "klinično gre za popolno rupturo supraspinatusa".
Sedaj naj bi sledila magnetna resonanca s čakalno dobo najmanj tri mesece na napotnico ali pa v nekaj dneh za 230€, potem operativni poseg in rehabilitacija. Če računam časovno: pol leta do operacije, pol leta rehabilitacije in dodam še štiri mesece, kolikor že čakam na diagnozo...in če bi včerajšni pregled opravil na napotnico šele sredi junija...leto in pol!

Uf, koliko raje bi pisal poročila s tekmovanj, kot pa tole, verjemite mi!

Pa čisto za konec dodajam še en glasbeni biser, ker pač iz svoje kože ne morem:
DIRTY THREE - Everything's fucked (live)


Ni komentarjev:

Objavite komentar