nedelja, 19. april 2015

Dva meseca do GM4O in UPT

S 1. januarjem 2015 so se odprle prijave za  Ultra Pušeljc Trail. Za svojo prvo 100 kilometrsko tekmo sem se prijavil 4. januarja kot 73-i. Sedaj so mimo že skoraj štirje meseci, do tekme pa še točno dva.

Kje sem?
V pripravah nič drugače kot katerokoli drugo leto. Nekaj več motivacije, ker imam cilj, pa vendar: dobrih 100 km na mesec, najdaljša razdalja do sedaj 21 km najlepšega in najtežjega malega maratona.

Tri tekme: Kokoš trail, že omenjeni NajNaj in današnji tek pod Kriško goro. Včasih sem bil že precej boljši (hitrejši). Odkrivam pa šibke točke, na katerih bi moral delati.
Zadnjič sem nekje prebral, da so tekme na takih razdaljah prav toliko kot fizično tudi psihično naporne. Pri meni je to nevarno področje: če bi v pripravljalnem obdobju treniral bistveno več, bi se mi kaj hitro zasralo, tega pa si nočem privoščiti. Poleg slabega vremena je bil to tudi razlog za neudeležbo na včerajšnjem 8-urnem formaratonu.

Kaj naprej?
2. maj smo v Atletskem društvu Železniki izbrali za datum ogledne ture po delu trase UPT od Železnikov do Soriške planine (več o tem v temi na TF) + povratek, skupaj cca 40 km, za 9. maj pa sem prijavljen na 50 km trail v vipavskem koncu, tako da vsaj nekaj naredim tudi na razdaljah. Maj kanim dopolniti še z udeležbo na teku iz Kopačnice v Poljanski dolini na Blegoš in nazaj, vzpon je prav tako del trase UPT.
In da ne pozabim na domači tek na Ratitovec. 20. jubilejna izvedba bo nekaj posebnega...

:::

Ni komentarjev:

Objavite komentar