nedelja, 18. januar 2015

Nedeljski trail

Lep dopoldanski krog za dobri dve uri, v prvem delu po trasi ultra pušeljca iz Železnikov čez Kres mimo Novaka na Prtovč, tam sem se potem ločil od trase, ki vodi po levi varianti čez Poden na Ratitovec, jaz pa sem se spustil po markirani, vendar slabo obiskani poti okrog Štedel vrha in za Draboslovico v Železnike. V spodnjem delu je markirana pot speljana na Škovine (naselje za cerkvijo), jaz pa običajno grem po nemarkirani, ki me pripelje na prvo rido ceste proti Podlonku.

Dražgoše slikane iz bližine Novakove domačije. Malce naprej sem naletel na dve mogočni košuti.

takih grap je na poti proti Prtovču več

Prtovč. Do tu sem po trasi ultra pušeljca rabil 1 uro 20 min, potem sem se od trase UPT ločil.

Prtovč, zadaj pobočje Ratitovca.

Podlonk


Podrta drevesa ležijo čez stezo, da se pa zelo enostavno splezati pod njimi (vidi se, da je bil na delu nekdo z motorno žago, ki je pot naredil prehodno).


Tu se stezi ločita, markirana gre desno (če gremo v tej smeri, kot danes jaz, torej dol) proti Škovinam oz. cerkvi, nemarkirana pa gre naprej po grebenu in malce kasneje zavije desno po bregu navzdol. 


Vreme danes v redu, tudi nekaj sonca, tudi pot dobra za hojo, snega le tu pa tam za vzorec, ponekod blato po včerajšnem deževju, pa ne toliko, da bi moral prati superge.

Ne vem, kako je z drugimi, a meni takale zima povsem ustreza.

::

Ni komentarjev:

Objavite komentar