nedelja, 1. september 2013

Kaj nam povedo številke?

Gorenjski pokal v rekreativnih tekih
Najprej je bila tema, v kateri sem se spraševal, zakaj udeležba na pokalnih tekih upada in hotel slišati tudi mnenja drugih tekačev. Nekaj odgovorov je bilo,  med drugim zanimivo, "na glavo postavljeno" Uroševo mnenje... vsi prispevki so dosegljivi na zgornji povezavi. Kakšnih svojih interpretacij ne nameravam delati, vse skupaj naj bi bilo bolj v razmislek in pomoč organizatorjem.

Potem sem malce premetal številke in nastalo je tole (statistika za zadnjih 6 let):

Upoštevana je samo udeležba na tekih za odrasle. 
Tudi tukaj si (sedaj) ne bom dovolil nikakršnih komentarjev, to so zgolj številke, ki si jih lahko vsak razlaga po svoje, da ne rečem tako, kakor komu bolj usteza...
Vendar pa, čeprav jaz raje ne komentiram, bi si od vas, bralcev, želel prav tega. Čim več mnenj, zlasti pa predlogov, kot odgovor na ta prispevek, prispevek na zgornjem linku ali pa kar na Tekaškem forumu!

Toliko zaenkrat in vabljeni na zadnji tekmi letošnjega gorenjskega pokala v Sorico (14. septembra) in Šenčur (5. oktobra)!


:

2 komentarja:

  1. Ja, Bojan, res je.
    Imaš kakšno mnenje, zakaj je temu tako ali morda predlog, kako to spremeniti?
    Najslabše je z najbolj gorskim tekom- Dražgošami. Žal imajo zadnji dve leti smolo z vremenom, pa že tako mislim, da je datum neustrezen...vidim npr. tudi po Ratitovcu, ki se menja vsake dve leti (junij-avgust) in je junijski termin veliko ugodnejši.
    LP

    OdgovoriIzbriši