četrtek, 12. januar 2012

Kje bomo pa letos skupaj tekli?

Organiziranih tekaških prireditev je iz leta v leto več. V športnem koledarju je za leto 2012 vpisanih malo manj kot 550!
Vsak ima svoj sistem izbiranja, katerih prireditev se bo udeležil in katerih ne. Nekateri iz leta v leto istih, nekateri vedno znova iščej(m)o nekaj novega. Lansko leto je bilo nekaj posebnega. Le 12 x na tekmi, a vsaka zase prava špica. Dobro leto. Tudi letošnje bo!
So tekači, ki imajo že sedaj točno določen razpored tekmovanj, na katerih se jih bo dalo videti. Nisem med njimi, v primerjavi z letom 2011 pa obstaja za ščepec razlik. Črto bomo vlekli konec leta, predmet današnje primerjave je miselnost danes in pred enim letom. 
Premik je nastal v želji. Želji po tekmah. Biti tam, tekmovati. Lani tega ni bilo, letos je!
Tekmovati s kom? Premagati koga? Ma...ne vem. Le biti tam!
A kje? Ja, tekem je veliko, a razporeda še ne delam. Biti hiter na kratkih, biti trmast na dolgih?? Menda bo najboljša kombinacija tega in onega: hitrost in vzdržljivost!
Doseči še kak rekord? Pri tej "mladosti"? Hitrostni rekord? Dolžinski rekord? Mora gret...


Spoznavanje Slovenije v tekaških supergah, na dveh nogah, se je začasno ustavilo pred dobre pol leta pri Hermanu v Pivki, a projekta ne bom preskočil ampak ga imam namen nadaljevati po Krpanovih sledeh!

Ni komentarjev:

Objavite komentar