nedelja, 30. januar 2011

Zimsko baziranje

Zima je čas za nabiranje baze...te pa gremo. Sicer še ne vem, čemu bo baza služila, ko nimam nobenih tekmovalnih planov in ciljev, a gre pravzaprav za to, da ni slabo biti v stalni dobri kondiciji. Sem se pobral s kavča in včerajšnji urici miganja  dodal še celo današnje dopoldne.
Po dilemi med možnostima: 1) zaključiti zimsko izvedbo Obhodnice Ratitovec (Klom, Pečana, Kosmati vrh) ali  2) pogledat, kaj počne in kako se obnaša kranjska tekaška srenja na zimski ligi, tokrat na Jošta...sem se po razmisleku odločil za slednje...Ratitovec je zaenkrat preveč leden...
Na Jošta vodi veliko poti, izbral sem eno lepo za 10 min vožnje ter uro in pol teka (v eno smer). In sem štartal ob 8:10 pri - 6°C, opel je ostal pri cerkvi Sv. Jederti nad Lajšami, jaz pa po krasni poti na Mohorja in naprej na Jošta. Sem se zakalkuliral (ali pa sem bil prehiter)...ko sem pod Joštom prišel na cesto, po kateri bodo pritekli tekači, je bila ura 9:05. Dovolj časa, da mi ni treba po cesti na vrh, lahko grem po pešpoti v levo, tam kjer gre trasa teka z Besnice na Jošta. Pa me je začelo kar pošteno hladiti na vrhu, ko sem čakal tekmovalce in btw naredil še nekaj fotk. Ko sem ravno pri tem: večkrat sem že rekel, da nerad slikam ljudi, tekači s(m)o pa sploh katastrofa- smo prehitri, fotke pa potem neuporabne. Nekaj sem jih zbrisal, pa še preostale so bolj tako, za bujno domišjlijo...Tiste iz narave so boljše, ta nikamor noče uiti, tako kot tekači.
Pa sem se umaknil iz prizorišča v kočo. Je bilo vsaj toplo. Čaj, debata...po kebrovem odhodu ob 10. uri en konkreten antigripin, potem pa pot pod noge tja, od koder sem prišel.
lp

Ni komentarjev:

Objavite komentar