nedelja, 4. december 2016

Tek Stražišče - Čepulje- Mohor, 4.12.2016

Predzadnja tekma prvega kroga Kranjske zimske tekaške lige s startom v Stražišču in ciljem na Sv. Mohorju je bila zimska le po temperaturi, pa še to nič posebnega. -4°C na startu je točno to, da marsikdo preventivno obleče kakšen kos preveč ali pa pretople kose oblačil...
Potem nas je večino proge razveseljevalo sonce, tako da si bomo udeleženci lahko današnje dopoldne vklesali v spomin kot izjemno lepo in koristno preživeto.
Sama trasa je dolga 9 km...v eno smer. Ko si enkrat na cilju na Mohorju, se potem vendarle moraš vrniti do avtomobila in če logistike ne rešuješ drugače, npr. z pomočjo prevoznika (s Čepulj), se nabere 2x9=18 km. Ampak s tem ni nič narobe, to itak vsi vemo že vnaprej in tudi nekaj dodatnih km si lahko štejemo samo v +.

Človek se lahko vsega navadi. Včasih si tega nisem predstavljal, sedaj mi pa po enoletnem prisilnem tekaškem premoru uvrščanje v drugo polovico tekmovalcev sploh ne predstavlja problem. Večkrat mi je že kdo rekel, da sploh ne gre na tekmo, če ni res dobro pripravljen. Pri meni je bilo že prej obratno: če bi čakal, kdaj bom dobro pripravljen, da bom šel na tekmo, sploh ne bi nikoli šel. Sedaj je situacija spet drugačna: po pavzi je želja velika, pripravljenost pa začetniška. Ampak puške nimam namena vreči v koruzo. Gremo naprej: naslednji teden je pretežno ravninsko Brdo.

Za vse podrobnost o ligi, rezultate posameznih tekem in foto galerije (fotk z Mohorja je še posebej veliko!) je najbolj primerna povezava na Tekaški forum!







1 komentar:

  1. Te je prav veselje pogledati nazaj v svojem elementu. Rezultat gor dol.

    OdgovoriIzbriši