nedelja, 16. september 2012

Klub prijateljev GM40 dobiva nove člane (september 2012)

Od besed... 
Tokrat je ideja, da bi opravil s tremi krogi Gorskega maratona štirih občin, prevzela Mateja (Uheeec na TF), 22-letnika s Trebnjega. Ker prej na progi še ni bil, sva 11. avgusta opravila ogledno turo, kmalu zatem pa je že objavil datum svojega exstremnega poskusa:14. in 15. september 2012. Seveda sem Mateju takoj obljubil spremljanje v enem dnevnem krogu, zaradi poznavanja trase najraje v prvem, potem pa se je vse skupaj nekako prekrivalo: načrtovan začetek ob 17. uri je zagotavljal dobro polovico prvega kroga v temi. OK., tiste štiri ure bo že šlo.

...k dejanjem:
Po vseh pisarijah na Tekaškem forumu je že kazalo, da bova na trasi sama, pa je pogumnemu dolenjcu s "podtalnim delovanjem" uspelo na Petrovem brdu na začetku prvega kroga zbrati falango prekaljenih mladcev "z vseh vetrov", trdno odločenih, da bodo "probali" uspešno opraviti z izzivom: poleg Mateja še njegov brat Janez, Jernej se je s suporterjem pripeljal iz Šoštanja, iz Ljubljane pa postojnčan, legendarni treker Martin... Za spodbudo nas je prišel na pot pospremit tudi Jožko.
In smo šli, lepo po pameti, pot je dolga. Vetrovno na Kobli, Črni prsti ter na drugi strani na Poreznu...na Kalu smo morali prižgati lučke...sicer pa nič posebnega. Po 6 urah in dobrih 20 minutah sva Janez in jaz svoj večerni sprehod zaključila, ostali trojici pa se je pridružila Helena. Po konkretni pavzi je četverica odtavala v noč proti Črni prsti, jaz pa v Danje. 
Zjutraj malo čez sedem sem na PB čestital Heleni za uspešen krog, vztrajnima Martinu in Jerneju pa zaželel srečno pot v tretjem...Mateju se žal ni izšlo, zaključil je v drugem krogu v Hudajužni...
In popoldne malo pred 16. uro finiš za nova, najmlajša člana kluba prijateljev GM 40- exstremno!

ČESTITKE!


Fotke (vse, kar sem posnel, brez popravkov ali brisanja...).
Ostala poročila in komentarji v ustrezni temi na Tekaškem forumu!
Tole zaenkrat, po glavi se mi plete še nekaj misli, morda jih v naslednjih dneh še obelodanim.

Ni komentarjev:

Objavite komentar