petek, 11. januar 2019

144 minut niti ni tako malo

Smo generacija, ki živi v zaprtih prostorih!
Pred časom je zakrožila informacija, da človek večino svojega časa preživi v zaprtih prostorih, kar pravzaprav ni nič novega. Lahko smo prebrali podatek (klik), da zunaj preživimo le 10% časa, da je notranji zrak lahko tudi 5x bolj onesnažen kot zunanji in da ni problem le v tem pač pa tudi v pomanjkanju dnevne svetlobe...in tako naprej (preberite si na zgornji povezavi). Že prvi podatek, ki pravi, da smo zunaj le 10 % časa, ostalih 90% pa noter, bi na prvo žogo lahko označili za šokantno...dokler se ne lotimo preračunavanja:
24 ur x 60 minut= 1440 minut. Dan ima 1440 minut! 10% od tega je 144 minut, to je 2 uri in 24 minut. To pa navsezadnje niti ni več tako malo. To pomeni povprečno skoraj dve uri in pol gibanja na svežem zraku dnevno in če nimaš ravno službe, ki se opravlja pretežno zunaj ali pa zagrizen rekreativec z dovolj volje, predvsem pa dovolj prostega časa, je teh povprečnih 10% nedosegljivih.

1 komentar:

  1. Se zelo strinjam. Sama imam službo za računalnikom, v zaprtem prostoru, Le redko delam od doma, na balkonu, z računalnikom. In ob delavniku je 2 uri zunaj preživetega časa, v gibanju kar lep uspeh. Tudi zračenje hše/stanovanja pomaga.

    OdgovoriIzbriši