nedelja, 31. avgust 2014

Odklop in tako naprej...

Odklop
Izraz, ki ga je v klepetalnici na tekaškem forumu servirala ZZ topka, v tem primeru naj bi bil to poletni dopustniški pobeg stran od ponorelega sveta.
Morda pa je res čas, da spet kaj napišem, namreč ne na enem  in ne na drugem blogu že dva meseca ni bilo nič...
Začetek julija sem v svojem fitnesu opravil tisto, kar sem si zastavil, zaslužen 10-dnevni "odklop" sva si potem privoščila na Krku v Šilu. Ker drugače nimam prav veliko časa, še manj pa volje in energije, ki ju trošim pri svojem delu, za razliko od večine tekačev veliko tečem na dopustu  in Šilo je pravi kraj (raj) za to.
Drugi dvotedenski del "odklopa" sva preživela v Danjah, nekaj dela (košnja, drva...), nekaj pa okoliških hribov (Soriška planina, Ratitovec, Črna prst...).
No, to je že daleč za nami, sedaj smo spet v normalnem delovnem ritmu. Malce nama nagaja vreme in tako imava še vedno v zemlji nekaj krompirja, no, večina je že, ostaja nam še za par ur dela. Po starem, ročno, z rovnico...
Tekme
Računal sem na Dovžanovo sotesko, pa se je sfižilo. Danes je bila Dražgoška gora, skoraj domača tekma, posebna humoreska je pa TF 10ka. V nekem trenutku me je pičilo, da bi se spet enkrat preizkusil na stezi. 25 krogov X 400 m = 10 km. Prijavil sem se, sprintal povratni mail s plačilnimi informacijami in potem v sredo, ko sem bil bolj zgoden iz službe, vletel na pošto. Ugotovim, da na mailu ni zneska. Koliko je že bilo? Ma dobr, nakažem toliko, da bo zihr dovolj in vpišem 15€. Ne bom zaradi tega hodil domov, pa še pošto mi lahko zaprejo...Ja, doma sem ugotovil, da bi bilo 10 dovolj, pravzaprav 8, ker sem član kluba TF. Na seznamu prijavljenih sem dobil oznako DA za plačilo, pri pripravi štartne liste so me zgrešili, prišlo pa je do spremembe planov...
Laibach
V petek sem bil ob 19. uri iz službe, malo pred 20. uro pa že na loškem gradu na koncertu legendarnih Laibach. Dobri so!
V soboto dopoldne sva šla v Dražgoše malce zmanjšat tisto njivo krompirja, popoldne sva dobila v varstvo vnukinjo in smo se preselili v Danje. V najinem podratitovškem raju sva ostala tudi danes in namesto na eno od zgoraj omenjenih tekaških tekem smo dopoldne šli na Soriško planino na ogled finalne tekme slovenskega pokala v spustu z gorskimi kolesi (tekma je hkrati štela tudi za pokal Hrvaške).

In to je to...zaenkrat...