ponedeljek, 9. januar 2012

Pohod Železniki- Ratitovec- Dražgoše 2012

Zjutraj ob napovedani uri (6:00) se nas je pred pošto v Železnikih zbralo pet članov TF: Alen, Dare, Marjan, Peter in jaz. Na pot smo krenili po isti trasi kot nočni pohodniki v organizaciji PD Železniki. Ti so štartali 6 ur pred nami, letos jih je bilo menda rekordnih 228 + spremstvo: vodiči, gorska reševalna itd.
Dve uri po odhodu smo si na dobrih 1200 m višjem Ratitovcu (temperatura zraka -6°C) privoščili konkretno pavzo, nato pa čez Kosmati vrh na Jelovico. Vreme je bilo krasno, a fotke ( posebno Petrova galerija, v kateri me je presenetilo število slikc in dokazuje, da tempo le ni bil tako hud, da ne bi bilo časa za fotke) povedo več kot besede.
Sledila je analiza: tako smo snovali načrte, plane in obljube za naprej (in za pohod naslednje leto), da se kar nismo mogli posloviti...
Btw: Na mestu, kjer je cilj Teka na Dražgoško goro, me je zelo presenetilo, ko sem srečal svojega očeta: kljub 76-im letom je prišel peš od doma na vrh...
Pa še mojih ducat fotk.

2 komentarja:

  1. hehe... no, tempo vseeno ni bil od muh!:)
    Ampak ob takem vremenu se pa vseeno splača kdaj pa kdaj za trenutek ustavit pa pogledat naokrog(in zraven nardit kakšno fotko)!;)

    Sicer bi blo bolje če bi imel kakšno namensko napravo za fotografiranje(ne pa gsm), ampak je vseeno bolje kot nič... Važen je motiv!:)

    Oče je pa res "norc"! Kapo dol!!

    Vencelj, še 1x hvala za odlično vodenje in narekovanje tempa!!

    Upam da še kdaj ponovimo zadevo! ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ponovimo naslednje leto, še prej pa opravimo kako podobno varianto...ponavadi prej najavim...

    OdgovoriIzbriši